Extraatjes

Inclusief vervoer

Op een aantal scholen wordt toestemming gegeven om de rt-begeleiding buiten school, maar wel onder schooltijd te geven.  Binnen Etten-Leur bestaat sinds dit schooljaar de mogelijkheid om uw kind van school naar praktijk Lezen EnZo te laten brengen en natuurlijk ook weer terug. Niet alleen het kind zelf, maar ook de ouders worden hierdoor ontlast.
Bijkomend voordeel is dat het contact met de school van uw kind ook wat informeler en directer verloopt.
Informeer eens naar deze mogelijkheid bij het team van uw school.
Voor labrador Frodo is het een welkom uitje. En meteen een extra mogelijkheid voor kinderen die wat onzeker zijn om vriendschap te sluiten en hun angsten te overwinnen. Weer een klein stapje op weg naar een positiever zelfbeeld.
Voor deze extra service wordt een kleine bijdrage van € 1,50 per keer gevraagd.

 

Stagière Fontys

Voor het 6e jaar op rij loopt een HBO pedagogiek studente van  het Fontys-college het hele jaar stage op de praktijk. Dit jaar op dinsdag. Van de ene kant waarborgt dit het niveau van de praktijk, maar tevens is het een manier om de visie van de praktijk te toetsen aan de nieuwste  inzichten op het gebied van de ontwikkeling van kinderen met of zonder problemen.  Daarnaast is de praktijk ook aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging voor remedial teachers (LBRT).

 

 

 

Vanaf januari 2012 is Lezen EnZo officieel verkooppunt van Toys for hands.
Bekijk hier de verschillende producten.

Tangle Toys kun je niet laten liggen!

Tangles zijn wereldwijd bekend als therapeutisch speelgoed voor kinderen met motorische onrust en extra friemelbehoefte. Het wordt veel gebruikt als hulpmiddel bij kinderen met ADHD, een vorm van autisme of  hoogbegaafdheid, maar ook voor hoog-sensitieve kinderen (HKS) en kinderen met een motorische beperking. Tangles zijn gebaseerd op het concept van oneindigheid en doorlopende beweging.  De magie in de beweging die je voelt als je met een Tangle speelt is echt therapeutisch en kalmerend voor de ziel.

Als je eenmaal een Tangle in je hand hebt, kun je hem niet meer wegleggen.

Enkele kenmerken:

  •  Concentratie verhogend voor elke leeftijd (luisteren en toch met je handen bezig zijn)
  • Anti-stress middel voor jong en oud
  • Hulpmiddel bij bv. ADHD en Autisme
  • Goede oefening voor ‘stramme handen’ & handspierversterkend
  •  Tangle helpt de fijne motoriek & coördinatie te verbeteren
  • Tangle bevordert zowel de visuele- alsmede de gevoelszintuigen

Stress vloeit op een natuurlijke manier af.
Een aantal van 18 gekoppelde stukjes met een zachterubberen laag.
Kleuren blauw,groen en wit. (Latex vrij).
Prijs 6,95 euro.
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voor scholen geldt bij een afname van 10 stuks, krijgt u de 10e gratis. Dit extraatje is toch mooi meegenomen. Voor bestelling of meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail of telefonisch.    

Ophalen en contant betalen kan natuurlijk altijd. Soms is het handiger om dingen op te sturen. Verzendkosten zijn afhankelijk van het aantal Tangles, maar tot 2 kg maximaal 2,65 euro.  U kunt  het bedrag overmaken op rekeningnummer 3204330 van de ING op naam van JMP van de Reijt te Etten-Leur. Stuur dan even een mailtje met het gewenste model(len) en aantal + uw naam en adres . Zodra het geld op de rekening staat, wordt het pakketje naar u verzonden.                                                                           

Daisyspeler

Een Daisyspeler is een speciale cd-romlezer die ingesproken boeken kan afspelen. Kinderen met dyslexie kunnen met dit apparaat naar gesproken boeken op Daisy cd-rom luisteren. Deze cd-roms zijn ook via speciale software te beluisteren

Aanvraag Daisyspeler                                                                                                                                      

Alleen onder bepaalde voorwaarden kan de Daisyspeler worden vergoed vanuit de basisverzekering. Zorgverzekeraars stellen verschillende voorwaarden aan vergoeding.

  • Een kind moet ‘uitbehandeld’ zijn voordat er tot vergoeding kan worden overgegaan.
  • En moet behandeld zijn door een van de zes erkende instituten.

Beide voorwaarden zijn volgens de Stichting Dyslexie Nederland (SDN) achterhaald. Er zijn veel goede behandelcentra bijgekomen en bovendien weten we inmiddels dat een kind met dyslexie nooit ‘uitbehandeld’  is.  Zorgverzekeraars  zijn echter niet tot vergoeding verplicht, ook al wordt het hulpmiddel door een deskundige geadviseerd. Als ouders kun je natuurlijk altijd proberen om voor een vergoeding voor dit leeshulpmiddel voor je kind in aanmerking te komen, omdat soms toch tot vergoeding wordt overgegaan ook al voldoet het kind niet aan alle voorwaarden.

  • Er wordt alleen tot vergoeding overgegaan bij thuisgebruik.
  •  Hulp-middelen voor gebruik op school vallen namelijk niet onder zorg, maar onder onderwijs en worden daarom niet vergoed.

Lezen EnZo kan u informeren welk type Daisyspeler het beste aansluit bij de behoeften en de mogelijkheden van uw kind.

 Uitproberen Daisyspeler

Bij Praktijk Lezen EnZo bestaat sinds kort de mogelijkheid om te kijken of een Daisyspeler ook voor uw kind leeswinst oplevert. Er zijn verschillende modellen aanwezi.

Ook bestaat de optie om een gebruikte Daisyspeler over te nemen tegen een aantrekkelijke prijs.

Voor meer informatie kunt u telefonisch of via e-mail  contact op nemen met de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.